top of page

Algemene Voorwaarden

Vennootschap onder firma QUIKK Data vof (hierna: Opdrachtnemer) is ingeschreven bij de Kamer van Koophandel onder nummer: 95866264 te Fultonbaan 7-25, 3439NE, Nieuwegein

Artikel 1 – Begrippen

In deze algemene voorwaarden worden de volgende begrippen als volgt gedefinieerd, tenzij uitdrukkelijk anders is aangegeven:

1.1 Aanbod
Elke aanbieding of offerte aan Opdrachtgever voor het verrichten van Diensten door QUIKK Data vof (hierna: "Opdrachtnemer").

1.2 Software
Het voor Opdrachtgever op maat ontwikkelde dashboard, inclusief bijbehorende functionaliteiten en infrastructuur.

1.3 Diensten
De door Opdrachtnemer aangeboden werkzaamheden, waaronder de ontwikkeling van dashboards, onderhoud aan Software, hostingdiensten, advisering, consultancy, en het geven van trainingen.

1.4 Opdrachtnemer
QUIKK Data V.O.F., gevestigd te Fultonbaan 7-25, Nieuwegein, ingeschreven bij de Kamer van Koophandel onder nummer 95866264, hierna: "Opdrachtnemer".

1.5 Opdrachtgever
De natuurlijke of rechtspersoon die handelt in de uitoefening van beroep of bedrijf, die Opdrachtnemer heeft aangesteld of een voorstel van Opdrachtnemer heeft aanvaard voor het verrichten van Diensten.

1.6 Overeenkomst
Elke afspraak of overeenkomst tussen Opdrachtgever en Opdrachtnemer, inclusief voorstellen voor Diensten die door Opdrachtnemer aan Opdrachtgever worden verstrekt, die door Opdrachtgever zijn aanvaard en uitgevoerd door Opdrachtnemer, met inbegrip van deze algemene voorwaarden.

1.7 SaaS-Diensten
Het door Opdrachtnemer beschikbaar stellen van Software en/of programmatuur via internet of een ander datanetwerk, zonder fysieke drager.

 

Artikel 2 – Toepasselijkheid

2.1 Deze algemene voorwaarden zijn van toepassing op elk Aanbod van Opdrachtnemer, elke Overeenkomst tussen Opdrachtnemer en Opdrachtgever, en op alle door Opdrachtnemer aangeboden Diensten.

2.2 Voorafgaand aan het sluiten van een Overeenkomst worden deze algemene voorwaarden aan Opdrachtgever verstrekt. Indien dit niet redelijkerwijs mogelijk is, zal Opdrachtnemer aangeven hoe Opdrachtgever deze voorwaarden kan inzien.

2.3 Afwijkingen van deze algemene voorwaarden zijn uitsluitend geldig indien expliciet en schriftelijk overeengekomen. De algemene voorwaarden van Opdrachtgever worden nadrukkelijk uitgesloten.

2.4 Deze algemene voorwaarden zijn tevens van toepassing op aanvullende, gewijzigde, of vervolgopdrachten.

2.5 Indien een bepaling uit deze algemene voorwaarden nietig is of wordt vernietigd, blijven de overige bepalingen volledig van kracht. De betreffende bepaling zal in overleg worden vervangen door een bepaling die de oorspronkelijke strekking zoveel mogelijk benadert.

2.6 Onduidelijkheden over de uitleg van een bepaling of situaties die niet in deze algemene voorwaarden zijn geregeld, worden beoordeeld naar de geest van deze algemene voorwaarden.

2.7 Opdrachtnemer behoudt het recht om nakoming van deze algemene voorwaarden te vorderen, ook indien zij eerder heeft afgezien van strikte naleving.

2.8 Opdrachtnemer behoudt zich het recht voor om wijzigingen in deze algemene voorwaarden door te voeren.

 

Artikel 3 – Het Aanbod

3.1 Alle aanbiedingen van Opdrachtnemer zijn vrijblijvend, tenzij schriftelijk anders is aangegeven.

3.2 Opdrachtnemer is slechts aan een Aanbod gebonden indien Opdrachtgever het schriftelijk aanvaardt binnen 30 dagen. Opdrachtnemer behoudt zich het recht voor om een Overeenkomst te weigeren indien hier gegronde redenen voor zijn.

3.3 Een Aanbod bevat een duidelijke beschrijving van de aangeboden Diensten. Kennelijke fouten of vergissingen in het Aanbod binden Opdrachtnemer niet.

3.4 Aanbiedingen of offertes gelden niet automatisch voor toekomstige opdrachten.

3.5 Oplevertijden en termijnen zijn indicatief en geven geen recht op schadevergoeding bij overschrijding, tenzij schriftelijk anders is overeengekomen.

 

Artikel 4 – Totstandkoming van de Overeenkomst

4.1 Een Overeenkomst komt tot stand zodra Opdrachtgever een Aanbod van Opdrachtnemer schriftelijk aanvaardt of een expliciet akkoord verstrekt per e-mail.

4.2 Opdrachtnemer is niet gebonden aan een Overeenkomst indien Opdrachtgever redelijkerwijs had kunnen begrijpen dat het Aanbod een kennelijke vergissing bevatte.

4.3 Indien een Overeenkomst door meerdere Opdrachtgevers wordt aangegaan, zijn zij hoofdelijk aansprakelijk voor de nakoming van de verplichtingen uit de Overeenkomst.

4.4 Bij annulering van een Overeenkomst door Opdrachtgever, worden reeds gemaakte kosten volledig in rekening gebracht.

 

Artikel 5 – Duur van de Overeenkomst

5.1 De Overeenkomst wordt aangegaan voor de duur zoals overeengekomen, tenzij uit de aard van de opdracht anders blijkt.

5.2 Zowel Opdrachtnemer als Opdrachtgever kunnen de Overeenkomst schriftelijk ontbinden bij een toerekenbare tekortkoming, mits de andere partij een redelijke termijn is geboden om alsnog aan haar verplichtingen te voldoen.

5.3 Opdrachtnemer behoudt recht op vergoeding van reeds gemaakte kosten bij voortijdige beëindiging van de Overeenkomst door Opdrachtgever.

5.4 Opdrachtnemer kan de Overeenkomst zonder ingebrekestelling beëindigen indien Opdrachtgever failliet gaat, surseance van betaling aanvraagt, of diens bedrijf wordt geliquideerd.

 

Artikel 6 – Uitvoering van de Overeenkomst

6.1 Opdrachtnemer voert de Overeenkomst uit met de grootst mogelijke zorg en professionaliteit, maar biedt geen garantie op resultaten, tenzij schriftelijk overeengekomen.

6.2 Opdrachtnemer behoudt zich het recht voor om derden in te schakelen bij de uitvoering van de Overeenkomst.

6.3 Indien wijzigingen in de opdracht leiden tot aanvullende werkzaamheden, zullen deze als meerwerk worden gefactureerd.

6.4 Opdrachtnemer is niet verplicht om broncodes of technische documentatie van de Software aan Opdrachtgever te verstrekken, tenzij schriftelijk anders overeengekomen.

6.5 Opdrachtnemer maakt enkel back-ups van gegevens indien dit expliciet in de Overeenkomst is opgenomen. De verantwoordelijkheid voor het naleven van wettelijke bewaarplichten ligt te allen tijde bij Opdrachtgever.

6.6 Annulering van afspraken door Opdrachtgever binnen 24 uur voor aanvang resulteert in een facturering van de reeds gereserveerde tijd en gemaakte kosten.

Artikel 7 – Verplichtingen van de Opdrachtgever

7.1 Informatieverstrekking
Opdrachtgever is verplicht om alle door Opdrachtnemer verzochte informatie, relevante bijlagen en andere gegevens tijdig, volledig en in de gewenste vorm aan te leveren. Dit is noodzakelijk voor een correcte en efficiënte uitvoering van de Overeenkomst. Indien dit niet gebeurt, kan Opdrachtnemer geen volledige uitvoering of tijdige oplevering garanderen. Alle gevolgen van een dergelijke situatie, waaronder vertragingen of extra kosten, komen voor rekening en risico van Opdrachtgever.

7.2 Juistheid van Gegevens
Opdrachtnemer is niet verantwoordelijk voor het controleren van de juistheid of volledigheid van de aangeleverde informatie. Opdrachtnemer is evenmin verplicht om Opdrachtgever te informeren over wijzigingen in deze gegevens. Opdrachtgever blijft verantwoordelijk voor de correctheid van informatie die wordt gebruikt bij het uitvoeren van de Diensten.

7.3 Aanvullende Informatie
Opdrachtnemer kan aanvullende informatie verzoeken indien dit nodig is voor de uitvoering van de Overeenkomst. Totdat deze informatie is ontvangen, heeft Opdrachtnemer het recht om haar werkzaamheden op te schorten zonder aansprakelijk te zijn voor enige schade die hieruit voortvloeit.

7.4 Wijzigingen in Omstandigheden
Opdrachtgever is verplicht om wijzigingen in omstandigheden die relevant kunnen zijn voor de uitvoering van de Overeenkomst direct, en uiterlijk binnen 5 werkdagen na bekendwording, schriftelijk aan Opdrachtnemer te melden.

7.5 Bescherming van Software
Opdrachtgever dient alle technische beveiligingen en voorzieningen van de door Opdrachtnemer ontwikkelde Software te beschermen en de intellectuele eigendomsrechten van Opdrachtnemer te respecteren.

7.6 Geschikte Werk- en Gebruiksomgeving
Opdrachtgever is verantwoordelijk voor het bieden van een geschikte werk- en gebruiksomgeving, inclusief benodigde apparatuur, infrastructuur, en toegang.

 

Artikel 8 – Advisering en Consultancy

8.1 Niet-bindend Advies
Opdrachtnemer kan, indien daartoe opdracht is gegeven, adviezen, plannen van aanpak, ontwerpen, rapportages of andere documenten opstellen. Deze documenten hebben een adviserend karakter en zijn niet bindend. Opdrachtnemer neemt haar zorgplichten in acht, maar Opdrachtgever is verantwoordelijk voor het al dan niet opvolgen van deze adviezen.

8.2 Beoordeling van Voorstellen
Opdrachtgever dient voorstellen en adviezen van Opdrachtnemer tijdig te beoordelen. Indien dit niet gebeurt en hierdoor werkzaamheden worden vertraagd, is Opdrachtgever verantwoordelijk voor alle gevolgen, waaronder extra kosten of vertragingen.

8.3 Externe Factoren
Het succes van de adviezen of consultancy van Opdrachtnemer is mede afhankelijk van externe factoren, zoals de kwaliteit en tijdigheid van de door Opdrachtgever verstrekte informatie. Opdrachtgever staat in voor de juistheid, volledigheid en tijdige aanlevering van deze informatie.

8.4 Voorafgaande Meldingen
Opdrachtgever dient Opdrachtnemer voorafgaand aan de werkzaamheden te informeren over relevante omstandigheden, prioriteiten of aandachtspunten.

 

Artikel 9 – Training

9.1 Verzorging van Training
Opdrachtnemer kan, indien overeengekomen, trainingen verzorgen voor Opdrachtgever en diens medewerkers.

9.2 Faciliteiten
Indien de training plaatsvindt op locatie van Opdrachtgever, dient Opdrachtgever alle benodigde faciliteiten tijdig beschikbaar te stellen. Vertragingen of annuleringen door het niet beschikbaar zijn van faciliteiten komen volledig voor rekening van Opdrachtgever.

9.3 Flexibiliteit van Opdrachtnemer
Opdrachtnemer behoudt zich het recht voor om trainingen te annuleren of te verplaatsen bij onvoldoende aanmeldingen. In dergelijke gevallen worden de kosten van Opdrachtgever naar rato gerestitueerd of in overleg alternatieve data vastgesteld.

9.4 Inhoud van de Training
De inhoud van de training en de verleende adviezen zijn niet bindend en worden afgestemd op de wensen en behoeften van Opdrachtgever. Opdrachtnemer behoudt zich het recht voor om de trainingsinhoud aan te passen indien nodig.

 

Artikel 10 – Ontwikkeling van Software

10.1 Aanlevering van Informatie
Opdrachtgever dient alle benodigde informatie, zoals databestanden, documentatie en specificaties, tijdig en volledig aan te leveren voor de ontwikkeling van de Software.

10.2 Schriftelijke Vastlegging
De kenmerken en functionaliteiten van de Software worden schriftelijk vastgelegd. Indien deze afspraken ontoereikend blijken, dienen Partijen deze in overleg aan te passen.

10.3 Gebruik van de Software
Opdrachtgever verkrijgt een niet-exclusief, niet-overdraagbaar recht op gebruik van de Software na volledige betaling van de overeengekomen factuur. Bronbestanden blijven eigendom van Opdrachtnemer, tenzij expliciet anders overeengekomen.

10.4 Test- en Acceptatieperiode
Opdrachtgever beschikt over een testperiode waarin fouten en gebreken schriftelijk gemeld kunnen worden. Opdrachtnemer zal deze binnen een redelijke termijn herstellen. Eventuele wijzigingen na deze periode worden als meerwerk gefactureerd.

10.5 Oplevering en Goedkeuring
De Software wordt geacht te zijn opgeleverd na schriftelijke goedkeuring of bij stilzwijgende acceptatie na 5 werkdagen zonder reactie van Opdrachtgever.

 

Artikel 11 – (Op)levering

11.1 Vertragingen in (Op)levering
Indien de aanvang of voortgang van de Diensten wordt vertraagd door nalatigheid van Opdrachtgever, zoals het niet tijdig aanleveren van informatie, heeft Opdrachtnemer recht op een verlenging van de oplevertermijn en vergoeding van de daaruit voortvloeiende kosten.

11.2 Deelopleveringen
Opdrachtnemer kan deelopleveringen uitvoeren en de Software verder ontwikkelen na schriftelijke goedkeuring van Opdrachtgever over eerdere onderdelen.

11.3 Instructies en Presentatie
Opdrachtnemer kan, indien overeengekomen, bij oplevering een presentatie of uitleg geven over het gebruik van de Software.

 

Artikel 12 – Dataverwerking

12.1 Verantwoordelijkheden van Opdrachtgever
Opdrachtgever is verantwoordelijk voor de juistheid en volledigheid van aangeleverde gegevens. Opdrachtnemer aanvaardt geen aansprakelijkheid voor fouten die voortvloeien uit onjuiste gegevens van Opdrachtgever.

12.2 Beschikbaarheid van Faciliteiten
Opdrachtgever dient op verzoek van Opdrachtnemer alle benodigde faciliteiten en medewerking te bieden, waaronder een geschikte werkplek, toegang tot relevante systemen, en telecommunicatiemogelijkheden.

12.3 Wijzigingen
Opdrachtnemer dient tijdig te worden geïnformeerd over wijzigingen in beleid of organisatie die de uitvoering van de Overeenkomst beïnvloeden.

Artikel 13 – Risico-overgang

13.1 Overgang van Risico
Het risico van diefstal, verlies, verduistering of beschadiging van gegevens, documenten, programmatuur, databestanden en/of zaken die in het kader van de uitvoering van de Overeenkomst worden gebruikt, vervaardigd of geleverd, gaat over op Opdrachtgever op het moment dat deze feitelijk aan Opdrachtgever ter beschikking worden gesteld, dan wel bij het eerste moment van ingebruikneming van de Software.

13.2 Schade en Vervanging
Indien schade ontstaat aan de door Opdrachtnemer geleverde zaken of gegevens, is Opdrachtnemer uitsluitend gehouden om tegen kostprijs vervangende informatiedragers te leveren. Het opnieuw installeren en/of implementeren van de Software geschiedt tegen het overeengekomen tarief, tenzij schriftelijk anders is overeengekomen.

 

Artikel 14 – Garanties

14.1 Brancheconforme Diensten
Opdrachtnemer voert haar Diensten uit volgens de in de branche geldende normen. Garanties zijn beperkt tot hetgeen schriftelijk en expliciet is overeengekomen.

14.2 Voorwaarden voor Garantie
Opdrachtgever kan enkel een beroep doen op garantie indien alle betalingsverplichtingen jegens Opdrachtnemer volledig zijn nagekomen.

14.3 Garantieverplichtingen
Indien Opdrachtgever zich terecht beroept op garantie:
a. Zal Opdrachtnemer kosteloos zorgdragen voor herstel of vervanging.
b. Bij bijkomende schade geldt de aansprakelijkheidsbepaling zoals opgenomen in deze algemene voorwaarden.

14.4 Beperkingen van de Garantie
a. Opdrachtnemer garandeert niet dat de Software foutloos of zonder onderbrekingen functioneert.
b. Opdrachtnemer spant zich in om gemelde fouten of gebreken binnen een redelijke termijn te herstellen, mits deze gebreken door Opdrachtnemer zijn veroorzaakt en tijdig door Opdrachtgever zijn gemeld.
c. Opdrachtnemer is gerechtigd herstel uit te stellen tot de ingebruikname van een nieuwe versie van de Software.
d. Gebreken in programmatuur van derden kunnen uitsluitend in overleg en voor rekening van Opdrachtgever worden hersteld.

14.5 Software ‘As Is’
De Software wordt geleverd op basis van het ‘as is’-principe, tenzij schriftelijk anders is overeengekomen.

14.6 Meldingsprocedure voor Gebreken
Opdrachtgever is verplicht om geconstateerde gebreken direct en gedetailleerd schriftelijk te melden, zodat Opdrachtnemer deze kan reproduceren en herstellen. Opdrachtnemer bevestigt schriftelijk de ontvangst van de melding, waarna de melding als geregistreerd wordt beschouwd.

14.7 Herstel en Tijdelijke Oplossingen
Herstel kan ook bestaan uit tijdelijke oplossingen. Onder de garantie valt nooit:
a. Het herstel van verminkte of verloren gegevens.
b. Het herstel van gegevensverlies door onjuist gebruik door Opdrachtgever.

14.8 Verantwoordelijkheid van Opdrachtgever
Opdrachtgever dient maatregelen te nemen om storingen, gebreken of verlies van gegevens te voorkomen en te beperken. Opdrachtnemer kan hierover advies verstrekken, maar de verantwoordelijkheid ligt bij Opdrachtgever.

14.9 Beperkingen van Aansprakelijkheid tijdens Garantietermijn
Opdrachtnemer is tijdens de garantieperiode niet gehouden tot schadevergoeding die voortvloeit uit de geconstateerde gebreken, tenzij schriftelijk anders is overeengekomen.

14.10 Kosten Buiten de Garantie
Indien een gebrek niet onder kosteloos herstel valt, zijn de kosten van herstel volledig voor rekening van Opdrachtgever.

14.11 Aanpassing aan Wetgeving
Opdrachtnemer spant zich in om de Software zo tijdig mogelijk aan te passen aan wijzigingen in relevante wet- en regelgeving. Opdrachtnemer kan echter niet garanderen dat dit altijd tijdig wordt gerealiseerd.

Artikel 15 – Gebruik en Onderhoud

15.1 Gebruik van Software
Opdrachtnemer stelt de overeengekomen en ontwikkelde Software op basis van een gebruikslicentie aan Opdrachtgever ter beschikking gedurende de looptijd van de Overeenkomst, tenzij anders overeengekomen. Het gebruiksrecht is niet-exclusief, niet-overdraagbaar, niet-verpandbaar en niet-sublicentieerbaar, en is gebonden aan deze voorwaarden, tenzij anders overeengekomen.

15.2 Onderhoudswerkzaamheden
Indien overeengekomen, voert Opdrachtnemer onderhoud uit aan de Software. De omvang van de onderhoudsverplichting wordt bepaald door wat expliciet schriftelijk is overeengekomen. Opdrachtnemer kan onderhoudswerkzaamheden uitvoeren of haar Diensten tijdelijk onderbreken indien dit noodzakelijk is voor het onderhoud. Eventuele onderbrekingen rechtvaardigen geen schadevergoeding voor Opdrachtgever.

15.3 Melden van Gebreken
Opdrachtgever is verplicht gebreken, fouten of storingen in de Software schriftelijk te melden. Opdrachtnemer zal deze, conform haar gebruikelijke procedures, naar beste vermogen herstellen en/of verbeteringen doorvoeren. Opdrachtnemer is gerechtigd om eerst tijdelijke oplossingen aan te bieden en vervolgens in overleg met Opdrachtgever een structurele oplossing te realiseren.

15.4 Samenwerking en Verantwoordelijkheden
Opdrachtgever dient op eerste verzoek medewerking te verlenen aan Opdrachtnemer bij onderhoudswerkzaamheden. Ondanks de onderhoudsverplichtingen van Opdrachtnemer blijft Opdrachtgever verantwoordelijk voor het beheer en correct gebruik van de Software, inclusief het gebruik door derden.

15.5 Onderhoudstypen
Opdrachtnemer biedt de volgende onderhoudstypen:

  • Correctief onderhoud: Herstel van gebreken en storingen.

  • Preventief onderhoud: Voorkomen van toekomstige problemen.

  • Adaptief onderhoud: Aanpassing aan gewijzigde omstandigheden, zoals updates in wet- en regelgeving.

Tijdens onderhoudswerkzaamheden kan Opdrachtnemer de Software tijdelijk buiten gebruik stellen. Opdrachtnemer streeft ernaar onderbrekingen buiten kantooruren uit te voeren en deze te beperken tot het noodzakelijke.

15.6 Technische Wijzigingen
Opdrachtnemer behoudt zich het recht voor om wijzigingen door te voeren in de techniek van het datanetwerk, telecommunicatienetwerk of andere gerelateerde diensten. Eventuele gevolgen hiervan voor de apparatuur van Opdrachtgever zijn voor eigen rekening en risico van Opdrachtgever.

 

Artikel 16 – Hostingdiensten

16.1 Hosting en Opslag
Indien Opdrachtnemer hostingdiensten verleent, inclusief het beheer van Opdrachtgever’s hostingaccount, kan zij beperkingen stellen aan opslagcapaciteit en toegangsrechten. Opdrachtnemer kan aanvullende kosten in rekening brengen bij overschrijding van de toegestane opslagruimte.

16.2 Ongeoorloofd Gebruik
Het is Opdrachtgever verboden om via de Software gegevens te publiceren of te verspreiden die in strijd zijn met de wet- en regelgeving, zoals:

  • Auteursrechtelijk beschermd materiaal zonder toestemming.

  • Discriminerende, bedreigende, racistische of haatdragende inhoud.

  • Kinder- of andere strafbare pornografie.

Opdrachtnemer behoudt zich het recht voor om bij (mogelijke) strafbare handelingen aangifte te doen, gegevens over te dragen aan bevoegde instanties en de Overeenkomst te beëindigen.

16.3 Schade en Misbruik
Opdrachtgever is verantwoordelijk voor schade aan servers of Diensten veroorzaakt door overmatig dataverkeer, spam of andere handelingen. Opdrachtnemer kan in geval van misbruik of overtredingen van de voorwaarden de toegang tot de Diensten opschorten of permanent beëindigen.

16.4 Limieten en Onderbrekingen
Opdrachtnemer kan limieten instellen op dataverkeer of opslagruimte. Bij overschrijding van deze limieten kan aanvullende facturering plaatsvinden. Opdrachtnemer behoudt zich het recht voor om bij extreme belasting de Software tijdelijk offline te halen.

 

Artikel 17 – Connectiviteit

17.1 Evaluatie van Gebruik
Opdrachtnemer evalueert periodiek het daadwerkelijke dataverkeer en past de omvang van de afgenomen Dienst aan indien noodzakelijk. Verhogingen worden direct doorgevoerd, verlagingen alleen aan het einde van de Overeenkomstperiode.

17.2 Verbruikslimieten
Opdrachtnemer kan een maximum instellen op het dataverkeer per maand. Bij overschrijding van dit maximum brengt Opdrachtnemer extra kosten in rekening. Niet-gebruikt dataverkeer is niet overdraagbaar naar een volgende maand of apparaat.

 

Artikel 18 – Notice en Takedown

18.1 Inbreuk op Rechten of Wetgeving
Indien sprake is van inbreuk op rechten van derden of onrechtmatig handelen door Opdrachtgever, heeft Opdrachtnemer het recht om de Dienst (tijdelijk) te beëindigen, inbreukmakende informatie te verwijderen, of verdere schade te voorkomen. Opdrachtnemer is niet aansprakelijk voor schade die voortvloeit uit dergelijke maatregelen.

 

Artikel 19 – Aanvullende Werkzaamheden en Wijzigingen

19.1 Aanvullend Werk
Indien aanvullende werkzaamheden of wijzigingen aan de Diensten nodig zijn om het gewenste resultaat te behalen, worden deze werkzaamheden uitgevoerd op basis van de overeengekomen tarieven. Opdrachtnemer kan verlangen dat hiervoor een aparte Overeenkomst wordt gesloten.

19.2 Kosten en Communicatie
Opdrachtnemer informeert Opdrachtgever zo spoedig mogelijk over de kosten van aanvullende werkzaamheden. Indien Partijen het niet eens zijn over de wijzigingen, dient hierover in overleg te worden getreden.

 

Artikel 20 – Prijzen

20.1 Tarieven en Betalingen

  • Alle prijzen zijn exclusief btw.

  • Reiskosten en bijkomende kosten worden doorberekend, tenzij anders overeengekomen.

  • De gewerkte uren worden maandelijks gefactureerd, tenzij anders overeengekomen.

20.2 Indexering
Opdrachtnemer behoudt zich het recht voor om jaarlijkse prijsindexaties toe te passen op basis van inflatie en marktontwikkelingen.

 

Artikel 21 – Incassobeleid

21.1 Verzuim
Indien Opdrachtgever niet tijdig betaalt, is deze van rechtswege in verzuim en worden wettelijke handelsrente en incassokosten in rekening gebracht.

21.2 Buitengerechtelijke Kosten
Opdrachtnemer kan additionele kosten in rekening brengen indien redelijke incassomaatregelen nodig zijn om betaling te verkrijgen.

 

Artikel 22 – Privacy, Gegevensverwerking en Beveiliging

22.1 Privacy en Beveiliging
Opdrachtnemer verwerkt gegevens conform haar privacyverklaring en de AVG. Beveiligingsmaatregelen worden afgestemd op de gevoeligheid van de gegevens en de technische mogelijkheden.

22.2 Verantwoordelijkheden Opdrachtgever
Opdrachtgever is verantwoordelijk voor de juistheid en wettelijkheid van de gegevens die met de Diensten worden verwerkt en vrijwaart Opdrachtnemer voor aanspraken van derden met betrekking tot deze gegevens.

 

Artikel 23 – Opschorting

23.1 Opschortingsrecht
Opdrachtnemer heeft het recht om werkzaamheden of toegang tot de Software op te schorten indien Opdrachtgever betalingsverplichtingen niet nakomt. Opdrachtnemer is niet aansprakelijk voor schade die voortvloeit uit deze opschorting.

 

Artikel 24 – Overmacht

24.1 Definitie van Overmacht
Opdrachtnemer is niet aansprakelijk indien zij door een overmachtsituatie haar verplichtingen uit hoofde van de Overeenkomst niet kan nakomen. Onder overmacht wordt in elk geval verstaan, maar niet beperkt tot:
a. Overmacht van toeleveranciers of externe partijen.
b. Gebrekkigheid van materialen, apparatuur of programmatuur van derden.
c. Overheidsmaatregelen of regelgeving.
d. Stroomuitval en technische storingen (inclusief cyberaanvallen en DDoS-aanvallen).
e. Natuurrampen, oorlog, terroristische aanvallen of andere crisissituaties.
f. Algemeen vervoer- of logistieke problemen.
g. Andere situaties die naar het oordeel van Opdrachtnemer buiten haar invloedssfeer vallen en de uitvoering van haar verplichtingen tijdelijk of blijvend verhinderen.

24.2 Duur en Ontbinding
Indien een overmachtsituatie langer dan twee maanden duurt, hebben beide Partijen het recht de Overeenkomst schriftelijk te ontbinden. In dat geval wordt naar rato afgerekend voor reeds uitgevoerde prestaties, zonder dat een Partij schadevergoeding verschuldigd is.

24.3 Gedeeltelijke Uitvoering
Indien Opdrachtnemer bij intreden van overmacht gedeeltelijk aan haar verplichtingen heeft voldaan, is zij gerechtigd het geleverde deel afzonderlijk te factureren. Opdrachtgever is verplicht deze factuur te voldoen, ongeacht het geleverde een zelfstandige waarde heeft.

 

Artikel 25 – Beperking van Aansprakelijkheid

25.1 Voorwaarden voor Aansprakelijkheid
Opdrachtnemer is uitsluitend aansprakelijk indien Opdrachtgever schriftelijk en gemotiveerd een ingebrekestelling heeft gedaan, waarbij Opdrachtnemer een redelijke termijn krijgt om de tekortkoming te herstellen.

25.2 Beperking tot Directe Schade
Opdrachtnemer is uitsluitend aansprakelijk voor directe schade, zoals:
a. Redelijke kosten voor het vaststellen van schade en de oorzaak ervan.
b. Noodvoorzieningen om verdere schade te voorkomen.
c. Kosten voor herstel van directe schade.

25.3 Financiële Limiet
De aansprakelijkheid van Opdrachtnemer is beperkt tot:
a. De kosten die voor de betreffende Dienst in rekening zijn gebracht over de 3 maanden voorafgaand aan de ingebrekestelling.
b. Het bedrag dat door de verzekeringsmaatschappij van Opdrachtnemer per gebeurtenis of per jaar wordt uitgekeerd.

25.4 Uitsluiting van Gevolgschade
Opdrachtnemer is niet aansprakelijk voor:
a. Indirecte schade, zoals winstderving, bedrijfsstagnatie of gemiste besparingen.
b. Verlies van gegevens, vertragingen of andere gevolgschade.
c. Schade door gebruik van door derden geleverde plug-ins of programmatuur.

25.5 Verantwoordelijkheid van Opdrachtgever
Opdrachtgever is zelf verantwoordelijk voor:
a. De beveiliging van apparaten waarop de Software is geïnstalleerd.
b. Juistheid en volledigheid van verstrekte informatie en wensen.

25.6 Uitsluiting van Aansprakelijkheid bij Adviezen
Opdrachtnemer is niet aansprakelijk voor de gevolgen van adviezen die zijn gebaseerd op onjuiste of onvolledige informatie van Opdrachtgever. Adviezen zijn adviserend en niet bindend van aard.

25.7 Verjaring van Aanspraken
Alle aanspraken van Opdrachtgever vervallen indien deze niet schriftelijk en gemotiveerd worden gemeld binnen één jaar na ontdekking van de schade of beëindiging van de Overeenkomst.

 

Artikel 26 – Geheimhouding

26.1 Vertrouwelijkheid
Partijen verplichten zich tot geheimhouding van alle vertrouwelijke informatie die in het kader van de Overeenkomst wordt uitgewisseld. Informatie wordt als vertrouwelijk beschouwd indien dit voortvloeit uit de aard van de informatie of expliciet als zodanig is aangeduid.

26.2 Uitzonderingen
Indien Opdrachtnemer op grond van wettelijke verplichtingen of rechterlijke uitspraken vertrouwelijke informatie moet verstrekken, is zij niet aansprakelijk voor schade die hieruit voortvloeit.

26.3 Derden
Partijen leggen de geheimhoudingsplicht ook op aan ingeschakelde derden.

 

Artikel 27 – Intellectuele Eigendomsrechten

27.1 Eigendom van Materialen
Alle rechten van intellectuele eigendom met betrekking tot door Opdrachtnemer geleverde materialen, zoals Software, ontwerpen, rapporten en documentatie, blijven berusten bij Opdrachtnemer of haar licentiegevers, tenzij anders overeengekomen

27.2 Gebruik en Wijzigingen
Opdrachtgever verkrijgt een niet-exclusief en niet-overdraagbaar gebruiksrecht voor de duur van de Overeenkomst, tenzij anders overeengekomen. Wijzigingen aan de Software of materialen mogen alleen met uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van Opdrachtnemer worden doorgevoerd.

27.3 Boete bij Inbreuk
Elke inbreuk op de intellectuele eigendomsrechten van Opdrachtnemer wordt bestraft met:
a. Een eenmalige boete van maximaal €10.000.
b. Een aanvullende boete van €500 per dag dat de inbreuk voortduurt.

 

Artikel 28 – Vrijwaring en Juistheid van Informatie

28.1 Verantwoordelijkheid van Opdrachtgever
Opdrachtgever is verantwoordelijk voor de juistheid, volledigheid en betrouwbaarheid van alle gegevens en informatie die aan Opdrachtnemer wordt verstrekt.

28.2 Vrijwaring
Opdrachtgever vrijwaart Opdrachtnemer voor:
a. Aanspraken van derden met betrekking tot inbreuken op intellectuele eigendomsrechten.
b. Schade voortvloeiend uit door Opdrachtgever verstrekte onjuiste gegevens.

 

Artikel 29 – Klachten

29.1 Melding van Klachten
Klachten dienen schriftelijk en binnen 14 dagen na constatering te worden ingediend via info@quikkdata.com. De klacht moet voldoende onderbouwd zijn om in behandeling genomen te worden.

29.2 Reactie en Oplossing
Opdrachtnemer reageert binnen 14 dagen na ontvangst van de klacht en streeft naar een gezamenlijke oplossing.

 

Artikel 30 – Toepasselijk Recht en Geschillen

30.1 Rechtskeuze
Op de Overeenkomst is uitsluitend Nederlands recht van toepassing.

30.2 Bevoegde Rechtbank
Geschillen worden beslecht door de rechtbank te Utrecht, tenzij dwingend recht een andere bevoegde rechtbank aanwijst.

30.3 Wijzigingen in Voorwaarden
Opdrachtnemer behoudt zich het recht voor om deze algemene voorwaarden eenzijdig te wijzigen.

bottom of page